سلام، ضمن تشکر از حضور شما، متمنی است بدلیل نوسان بالای قیمت دلار و تغییر مداوم قیمت محصولات، قبل از هرگونه ثبت سفارش با ما تماس بگیرید، جهت استحضار از راههای ارتباطی باما، روی همین بنر کلیک بفرمایید .   .    . با تشکر

لطفاً چند لحظه صبر کنید

صفحه اصلی / تجهیزات ایمنی / تجهیزات اطفاء حریق / نکات طلایی در طراحی اعلام حریق اطاق سرور

نکات طلایی در طراحی اعلام حریق اطاق سرور

    اطاق سرور یا مرکز داده، به مجموعه‌ای از سرویسگرها، زیر ساختهای ارتباطی، امنیتی و تجهیزات الکترونکی اطلاق میگردد که برای ارائه، پردازش و نگهداری و پشتیبانی از سرویسهای تحت وب شبکه (اینترنت، اینترانت، اکسترانت) از آنها استفاده میگردد. سازمانها، ادارات، افراد و شرکتها با بکار گیری سرویسهای ارائه شده از طریق مرکز دادمه وبسایتها، میتوانند اطلاعات و سرویسهای مبتنی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت و اکسترانت) راه اندازی و سازماندهی نمایند. مرکز داده بسته به نوع استفاده ای که برای آن تعریف گردیده میتواند بعنوان یک مرکز پردازشی، محل ذخیره اطلاعات و مرکز جمع آوری داده یا تمامی موارد فوق عمل نماید. مراکز داده بسیار بزرگ و متنوع در سراسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی به مشتریان خود هستند که برخی از این مراکز، مورد استفاده تجاری دارند یا عمومی که در هر حال برای دارندگان آنها بسیار حائز اهمیت هستند.

     در طراحی و ایجاد اطاقهای سرور یا Data Room بخاطر حساسیت بسیار بالاییکه برای کارفرمایان دارند باید از نظر ایمنی و حفاظت از مرغوبترین، کارآمد و به روز ترین تجهیزات و تکنولوژیهای روز دنیا استفاده نمود چراکه کوچکترین غفلت در این زمینه منجر به نابودی دنیایی از اطلاعات خواهد شد و در بسیاری موارد این غفلت و سهل انگاری هیچ راه جبرانی نخواهد داشت.
    در بین تجهیزات آشکار ساز، دتکتورهای دودی و ترکیبی از معمولی ترین سنسورها جهت استفاده در اطاق سرور میباشد، نکته بسیار مهم اینکه آیا این نوع دتکتورها به واقع کارآیی لازم را در زمان بروز حریق جهت حفاظت از اطاق سرو در پی خواهد داشت یا خیر؟

   معاونت فنی شرکت آروین بناپاد، در این مقاله کوتاه، بطور اختصار، شش نکته طلایی را که در طراحی سیستم اعلام حریق یک اطاق سرور میبایست مد نظر داشت را بیان خواهد نمود، تا پایان مقاله همراه ما باشید:

۱- مقدار حساسیت اطاق سرور برای کارفرما:

     ابتدا باید بدانیم هدف کارفرما از نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق در اطاق سرور چیست؟ آیا صرفا برای  رفع تکلیف است ( که متاسفانه عموم پیمانکاران طراحی و اجرای اطاق سروی از این دسته میباشند!) یا خیر واقعا نیاز به یک سیستم اعلام حریق به روز و کارآمد اعلام حریق برای محافظت و نگهداری از تجهیزات اطاق سرور احساس میشود که معمولا مصرف کننده نهایی اطاق سرور جزء این دسته از کارفرمایا هستند. و نکته مهم دیگر اینکه کارفرما چه مقدار هزینه و بودجه برای این سیستم در نظر خواهد گرفت که در جای خود نکته بسیار مهم و حیاتی بشمار میرود. 

۲- ارزش ریالی تجهیزات اطاق سرور:
     عموم اطاقهای سروی دارای چند رایانه معمولی میباشد که وظیفه کنترل شبکه کامپیوتر آن شرکت، سازمان و… را عهده دار هستند. و مضمون قریب به یقین اینکه چنین کارفرمایی حاضر به هزینه کردن و بهره برداری از سنسور و آشکارسازهای بسیار دقیق و حساس را که قیمت بالایی خواهند داشت نخواهند بود. به این دلیل که هزینه تمام شده این سیستمها برای کارفرما به مراتب بیشتر از تجهیزات درون اطاق سرور خواهد بود و این کارفرما احتمالا به استفاده از چند دتکتور معمولی در طراحی سیستم اعلام حریق خود بسنده خواهد کرد. برعکس قضیه نیز صادق است، اطاق سرور بعضی از پروژه ها شامل تجهیزات، رک های کنترلی بسیار حرفه ای و گرانقیمت هست که نیاز به یک سیستم بسیار قوی و کارآمدتر از یک سیستم ساده و معمولی دارد، که در اینجا میتوان از دتکتورهای مکنده دودی نام برد.

۳- برای اطاق سرور، سیستم تهویه و خنک کننده نصب شده یا خیر؟

    در معمولی ترین اطاقهای سرور، باید سیستم تهویه و خنک کننده مناسب در نظر گرفته شود، لذا در اطاق سرور همیشه ویک جریان هوا در جریان است. در چنین شرایطی برای نصب آشکارساز نقطه ای باید حتما باین نکته توجه داشت که وجود جریان هوا در عملکرد اینگونه دتکتورها بشدت تاثیر نامطلوبی خواهد داشت. به همین منظور تاکید میشود در صورتیکه مجبور به نصب اینگونه دتکتورها در این محل هستید، حتی الامکان در جانمایی و نصب این دتکتورها، داخل کابینت رک موجود در اطاق سرور نیز از این نمونه دتکتور نصب نمایید تا به کارآیی اینگونه آشکارسازها برای حفاظت از محل افزونه گردد. همانطور که پیشتر گفتیم، اولین گزینه و پیشنهاد برای اطاقهای سرور استفاده از دتکتورهای مکنده هوا میباشد. البته برای کف کاذب و سقف کاذب بمنظور حفاظت بهتر از کابلها، پیشنهاد میکنیم از دتکتورهای حرارتی کابلی استفاده گردد.

۴– وظیفه و عکس العمل سیستم اعلام حریق در اطاق سرور:

     حتما باید در نظر گرفت که وظیفه اصلی یک سیستم اعلام حریق حرفه ای برای کارفرما مشروحا بیان گردد، که آیا این سیستم در زمان بروز حریق فقط باید آژیرها را فعال کند؟ یا وظیفه دیگری نظیر قطع کردن تجهیزات جانبی مانند هواسازها، برق مرکزی ساختمان، کنتور اصلی گاز، یا فعال کردن سیستم اطفاء حریق اتوماتیک، ارسال پیامک یا برقرار مکالمه تلفنی به یک شماره یا شماره های خاص و یا کنترل سیستم اطفاء حریق را نیز باید انجام دهد؟

۵- آیا اطاق سرور، کف کاذب یا سقف کاذب دارد یا خیر؟

     در نظر داشته باشید در صورتیکه نیاز به حفاظت از سقف کاذب یا کف کاذب که همیشه کابلها و سینی کابل در این قسمت قرار دارد باشد، حتما برای این فضاها نیز دتکتور مناسب در نظر گرفته و نصب نمود. این فضاها مانند فضاهای معمولی اطاق سرور دارای اهمیت هستند و چه بسا بخاطر کم دیده شدن یا دیده نشد، در برخی موارد اهمیت بیشتری خواهند داشت.

  ۶- آیا برای حفاظت از حریق اطاق سرور، سیستم اطفاء حریق در نظر گرفته شده است؟

     از نکات مهم در خصوص طراحی و اجرای سیستم اعلام حریق برای اطاق سرور این است که دقت نماییم آیا سیستم اطفاء حریق اتوماتیک برای این مکان در نظر گرفته شده یا خیر؟ در  صورتیکه سیستم اطفاء حریق اتوماتیک برای اطاق سرور که معمولا سیستم اطفاء حریق با گاز FM200 میباشد در نظر گرفته شدهاست، میباست باین نکته توجه کرد که برابر استانداردهای معتبر، به هیچ وجه نمیتوان از تابلوهای کنترل مرکزی ( پنل مرکزی اعلام حریق) نوع معمولی استفاده کرد. بهترین کنترل پنل جهت یک اطاق سرور پنلی باید باشد که منطبق با استاندارد بوده، الزاما برای چنین کاربردی تایید شده باشد. این کنترل پنلها در بازار معمولا به نام کنترل پنل اطفاء حریق شناخته میشوند.

     موارد فوق را میتوان از مهمترین نکات کاربردی و کلیدی در طراحی سیستم اعلام حریق اطاق سرور در نظر گرفت، در صورتیکه موارد دیگری را برای طراحی و اجرای یک سیستم اعلام حریق کار آمد در اتاق سرور پیشنهاد می دهید، خواهشمندیم پیشنهادات و تجربیات خود را برای استفاده سایرین، با ما به اشتراک بگذارید…                                      منبع

0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.