سلام، ضمن تشکر از حضور شما، متمنی است بدلیل نوسان بالای قیمت دلار و تغییر مداوم قیمت محصولات، قبل از هرگونه ثبت سفارش با ما تماس بگیرید، جهت استحضار از راههای ارتباطی باما، روی همین بنر کلیک بفرمایید .   .    . با تشکر

لطفاً چند لحظه صبر کنید

صفحه اصلی / اخبار ایمنی حفاظتی / اینترنت اشیاء چیست؟

اینترنت اشیاء چیست؟

    اینترنت اشیاء، اینترنت چیزها و چیز نت، با علامت اختصاری IoT ومخفف عبارت انگلیسی Internet of Things بطور کلی به بسیار از وسایل و اشیاء پیرامون ما گفته میشود که توسط  اپلیکیشن و نرم افزارهای نصب شده در گوشیهای تلفن همراه و تبلت به اینترنت وصل شده و به دلخواه ما قابل کنترل و مدیریت میباشند.

اینترنت اشیاء چیست؟

مقدمه: اینترنت اشیاء، اینترنت چیزها و چیز نت، با علامت اختصاری IoT ومخفف عبارت انگلیسی Internet of Things بطور کلی به بسیار از وسایل و اشیاء پیرامون ما گفته میشود که توسط  اپلیکیشن و نرم افزارهای نصب شده در گوشیهای تلفن همراه و تبلت به اینترنت وصل شده و به دلخواه ما قابل کنترل و مدیریت میباشند. اینترنت اشیاء در زبان ساده تر، ارتباط دستگاهها، تجهیزات و سنسورها با شبکه ای است که با استفاده از آن امکان برقرار ارتباط و تعامل با یکدیگر و کسانیکه از آنها استفاده میکنند را امکان پذیر میسازند. این معنی میتواند به سادگی ارتباط یک گوشی تلفن هوشمند که اینروزها به وفور در دسترس همگان قرار داد با تلویزیون داخل منزل شما باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساختهای یک نیروگاه اتمی، این شبکه به هر شکل، بسیاری از تجهیزات و دستگاههای مورد استفاده در زندگی مارا در بر میگیرد.

      برابر تعریف اتحادیه بین المللی مخابرات ( ITU ) اینترنت اشیاء در حقیقت ” زیرساختی جهانی برای جامعه اطلاعاتی که بر اساس فنآوریهای ارتباطی و اطلاعاتی دارای قابلیت تعامل پذیری از قبل موجود و رو به رشد از طریق اتصال فیزیکی و مجازی اشیاء، خدمات بسیار پیشرفته و مهمی را میسر میسازد” میباشد. طبق تعریف اتحادیه بین المللی مخابرات، اشیاء در عبارت اینترنت اشیاء یه یک  شی از جهان فیزیکی ( اشیاء فیزیکی) یا دنیای اطلاعات ( اشیاء مجازی) اشاره میکند تا قابلیت شناخته شدن و یکپارچه بودن با شبکه های ارتباطی را امکان پذیر سازد. اینترنت اشیاء اجازه میدهد تا اشیاء و چیزهای در سرتاسر زیرساختهای شبکه مورد اشاره، از راه دور و فاصله زیاد، کنترل هوشمندانه شوند و نیز فرصتی برای ادغام مستقیم از جهان فیزیکی به سیستمهای مبتنی بر رایانه ایجاد نموده است و در بهبود بهره وری، دقت و کسب سود اقتصادی، باعث کاهش دخالت انسان گردیده است. دانشمندان و متخصصین اهل فن تخمین میزنند که اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰ میلادی چیزی در حدود سی میلیارد شیء تشکیل خواهد شد ولی بطور معمول، انتظار میرود اینترنت چیزها اتصال پیشرفته از تجهیزات، دستگاهها، سیستمها و خدمات که فراتر از ارتباط ماشین به ماشین (M2M) میرود را ارائه نماید و انواع دامنه، پروتکل و برنامه های کاربردی را پوشش میدهد. تخمین زده میشود اتصال این دستگاههای تعبیه شده ( منجمله اشیاء هوشمند) به اتوماسیون مذکور، تقریبا در بیشتر و تمامی موارد کمک نماید در صورتیکه برنامه های کاربردی پیشرفته مثل شبکه هوشمند را قادر میسازد شهرهای هوشمند، گسترش سریعتری در پیش روی خود داشته باشند. تعاریف زیادی از اینترنت اشیاء توسط مجامع تحقیقاتی بر اساس نوع نگرش به آنها بیان شده است.. دلیل چند وجهی بودن این معنا نیز به نام گذاری این تفکر و ایده یعنی ” اینترنت اشیاء” باز میگردد. این عبارت از دو کلمه س اخته شده است، کلمه اول به دیدگاه شبکه گرایی و کلمه دوم به حرکت به سمت اشیاء عمومی که در یک بسته مشترک قرار دارند اطلاق میگردد. اینکه اینترنت اشیاء با دیدن اینترنت گرا یا موجودیت گرا نگاه دیده شود موجب بوجود آمدن تعبیر در ذینفعان، قراردادهای اقتصادی، تحقیقات و استانداردهای موجود میگردد.

تاریخچه:

    اینترنت اشیاء مفهومی نوین در جهان فناوری و ارتباطات امروز به شمار میرود ولی عبارت اینترنت چیزها برای نخستین بار توسط کوین اشتون در سال ۱۹۹۹ مطرح گردید و در آن جهانی را تعریف نمود که در آن هر چیزی از جمله اشیای بی جان و فاقد روح، برای خود هویتی دیجیتالی خواهد داشت که به رایانه اجازه میدهد آن را مدیریت و سازماندهی نماید. شبکه جهانی اینترنت در حال حاضر تمام مردم دنیا را به راحتی بهم مرتبط میسازد ولی با اینترنت چیزها، تمام اشیاء به هم متصل میشوند. کوین اشتون در سال ۱۹۹۸ کتاب ” قوانین نوین اقتاصری د رعصر شبکه ها” را تالیف نمود که در آن موضوع توده های کوچک اما هوشمند ( مانند سنسور باز و بسته شدن درب و پنجره) که میتواند به شبکه جهانی اینترنت متصل گرد را مطرح کرد.

 مزایای اینترنت اشیاء:

    اینترنت اشیا بوجود آمد است تا دنیایی را که میشناسیم و در آن زندگی میکند را دچار تحول و تغییرات اساسی نماید، خانه ها و خودورهای هوشمند، شهرها و کشورهای هوشمند و کشورها و جهانی هوشمند و هرآنچه که ما انسانها در محیط پیرامون خود داریم میتواند توسط اینترنت اشیاء با یکدیگر به یک دستگاه مستقل هوشمند تبدیل گردد. اینترنت اشیاء عاملی برای محبوبیت و در آغوش کشیدن تکنولوژی خواهد بود، این پدیده شگفت انگیز بوجود آمد تا کسب و کار و فعالیت های اقتصادی که بقول امروزیها، دچار کساد و رکود شده است را نجات بخشد. با همه این تفاسیر ، نبودن و  عدم وجود تخصص، اصلی ترین عامل و مانع برای افراد و شرکتهایی است که جهت عملیاتی شدن این فن آورین نوین تلاش میکنند، زیرا برای وظیفه و نقشهای تعریف شده برای این تکنولوژی میبایست آمادگی کامل از هر حیث وجود داشته باشد.

کاربرد اینترنت اشیاء:

    شرکتی پژوهشی و مشاوره ای در آمریکا بنام شرکت گارتنز، اعلام نمود حدود ۸/۲۰ میلیارد دستگاه تا سال ۲۰۲۰ میلادی روی اینترنت چیزها فعال خواهند شد، تحقیقات API تخمین زده بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه بصورت وایرلس ( بی سیم) به اینترنت اشیاء وصل خواهند شد. به ازای هر مطالعه و تحقیق کاربردی ای که صورت گرفته است در سال ۲۰۱۴ توسط پروژه اینترنتی تحقیقات پیر، برابر ۸۳% متخصصین این تکنولوژی و کاربران مرتبط با اینترنت با ایده ” اینترنت ابر اشیاء” ، رایانه های جاسازی شده تا سال ۲۰۲۵ تاثیر مفید و بسیار گسترده خواهند داشت موافقت دارند. بدیهی است اینترنت اشیاء شامل تعداد بسیار زیاد از دستگاههایی است که به شبکه جهانی اینترنت وصل است خواهد شد. در حرکتی بسیار پویا، برای منطبق کردن تکنولوژی های نوین و نوظهور در دولت انگلستان، در بودجه سال ۲۰۱۵ برابر ۴۰ میلیون پوند به تحقیق درباره اینترنت اشیاء اختصاص داده شد که رقمی بسیار بالا بشمار میرود. جرج آزبرن ( رییس خزانه سابق انگلیس) تصور کرده بود که اینترنت اشیاء در حقیقت قدم بعدی انقلاب اطلاعات است و به اتصال تمامی وسایل از جمله وسایل حمل ونقل شهر یو دستگاههای پزشکی و لوازم خانگی اشاره دارد.

    اینترنت اشیاء با قابلیت جاسازی CPU و حافظه و منابع انرژی میتواند تقریبا تمام چیزها را با بهره برداری از برنامه ها به شبکه متصل سازد و این سیستمها وظیفه جمع آوری اطلاعات، تنظیمات اکوسیستم طبیعی و حتی ساختمانها و کارخانجات را بعهده دارند در نتیجه اینچنین کاربردهایی را در زمینه نظارت بر محیط زیست و برنامه ریزی جهت کلانشهرهای دنیا میتون یافت. از طرف دیگر سیستمهای منطبق بر اینترنت اشیاء توانایی پاسخگویی برای اجرای فعالیت را دارند، بطور مثال سیستمهای خرید و فروش هوشمند میتوانند عادتهای خرید کاربران را در یک فروشگاه توسط ردگیری تلفن همراهشان رصد کنند. به این کاربران پیشنهادات شگفت انگیز در مورد محصولات مورد علاقه اشان یاحتی مکان و محل وسایلی که نیاز دارند ازائه دهند، چگونه؟ به شما می گویم که این اطلاعت توسط یخجالی که خرید کرده اند به گوشی هوشمند آنها ارسال شده است  !! 

     یکی دیگر از کاربردهای شگفت انگیز اینترنت اشیاء این است که قادر است ویژگیهای امنیتی خانه و اتوماسیونهای خانگی را بهبود بخشد، اینترنت اشیای زنده برای تفسیر شبکه سنسورهای بیولوژی طراحی و پیشنهاد میگردد که میتواند با بررسی و  آنالیز اطلاعات کاربران، اجازه بررسی و مطالعه DNA و دیگر مولکولها را بدهد.

     با تمام مطالب فوق، برنامه‌های اینترنت اشیاء فقط در این زمینه ها محدود و محصور نخواهند شد، برخی از موارد خاص اینترنت اشیاء نیز وجود دارند که در ادامه به برخی از برنامه های مفید آن اشاره میکنیم:

نظارت بر محیط زیست:

     دربرنامه کاربردی و عملیاتی اینترنت اشیاء بمنظور نظات بر محیط زیست، عموما با بهره گیری از سنسوهای خاصی برای کمک به حفظ محیط زیست، با نظارت بر علوم هواشناسی یا کیفیت آب آشامیدنی، شرایط جوی، یا آلودگی و فرسایش خاک و حتی نظارت بر حرکات حیات وحش و زیستگاه آنها میباشد. برنامه های کاربردی دیگری مانند سیستمهای هشدار اولیه زلزله، سیل و سونامی میتواند توسط واحدهای خدمات اضطراری برای ارائه کمکهای سریع و موثر مورد استفاده قرار گیرد. تجهیزات اینترنت اشیاء در این کاربردها بطور معمول یک منطقه خاص و بزرگ جغرافیایی را تحت پوشش خود دارد و همچنین میتواند بصورت پرتابل (سیار و قابل حمل) انجام وظیفه نماید. بطور قاطع میتوان بیان کرد استاندارسازی اینترنت اشیاء که حسگرهای وایرلس ( بی سیم) را برای استفاده در این موضوع به میان آورده است در حقیقت یک انقلاب بزرگ بشمار میرود.

مدیریت زیر ساخت:

     کنترل عملیات و نظارت زیرساختهای روستایی و شهری مانند ساختمانها، پلها و خطوط راه آ هن، نیروگاهها بادی و غیره یکی دیگر از کاربردهای عملیاتی و بسیار مهم اینترنت اشیاء است. زیرساخت اینترنت اشیاء توانایی دارد جهت نظارت وبازرسی بر هر رویداد و یا تغییر شرایط ساختاری که بتوان ایمنی را در خصوص افزایش و کاهش ریسک آن بهبود بخشید استفاده گردد. اینترت اشیاء صنعتی در تولید میتواند باعث تولید ارزش کسب و کار در جامعه گردد که نهایتا منجر به انقلاب صنعتی چهارم و به اصطلاح صنعت چهار میگردد. تخمین زده شده در آینده نه چندان دور، شرکتهای موفق قادرند از طریق اینترنت اشیاء با بوجود آوردن مدلهای جدید کسب و کار و پردازش اطلاعات؛ بهره برداری از طریق آنالیز و تحلیهای علمی برای نوآوری و تبدیل نیروی کار، درآمد و سود خالص خود را بشکل زیادی افزایش بدهند که رقم ۱۲ تریلیون دلار تولید ناخالص تا سال ۲۰۳۰ تخمین زده شده است که عددی فراتر از باور بشر امروزی است. با توجه باینکه اتصال و اکتساب اطلاعات و دیتا برای اینترنت صنعتی اشیاء امری ضروری بشمار میرود لیکن نباید به عنوان هدف مد نظر قرار گیرد، هدف سیستمهای نگهداری هوشمند، کاهش حوادث غیر مترقبه و افزایش بهره وری است که در حقیقت بیش از ۳۰% از هزینه های نگهداری را صرفه جویی مینماید.

مدیریت انرژی: 

     مدیریت انرژی در اصل یکپارچه‌سازی سیستمهای تشخیص دهنده (حسگرها) و متصل به اینترنت است که برای بهینه سازی مصرف انرژی به کار میروند. محمتل است دستگاهها و تجهیزات اینترنت اشیاء به شکل یکپارچه دیده شوند ( پریز، لامپ، رایانه، تلویزیون و …) توانایی برقراری ارتباط با شرکت تامین ابزار به منظور تعادل تولید انرژی (برق) بصورت کاملا موثر داشته باشند. این وسایل همچنین این توانایی را به کاربر میدهند تا بصورت کنترل از راه دور، لوازم و تجهیزات مورد نیاز خود را کنترل نمایند و یا به صورت مرکزی توسط یک رابط متنی یکسان و فعال نمودن توابع پیشرفته ماننده برنامه ریزی، مدیریت نمایند. که میتوان از روشن خاموش کردن سیستمهای حرارتی و برودتی، آبیاری باغ و باغچه و… از راه دور نام برد. یکی ازین نمونه ها خانه های هوشمند میباشد.

پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی: 

     تجهیزات اینترنت اشیاء جهت فعال کردن نظارت از راه دور بر سلامت و صدور فرامین اخطار اضطراری مورد مصرف قرار میگیرند، دستگاه فشارسنج خون، نظارت بر ضربان قلب تا لوازم بسیار پیشرفته قادر به نظارت بر تجهیزات کاملا تخصصی مانند ضربان ساز، مچ بندهای دیجیتال، سمعکهای پیشرفته را شامل میشود. قابل توجه اینکه برخی بیمارستانها، استفاده از “تخت هوشمند” را در دستور کار خود قرار داده اند که میتواند اشغال بودن تخت را تشخیص دهد، بلند شدن یا خوابیدن بیمار را متوجه میشود، بدون کمک پرستاران به بیمار رسیدگی میکند. سنسورهای تخصصی میتوانند فضای زندگی را برای نظارت بر سلامت و رفاه عمومی شهروندان تجهیز نمایند در صورتیکه از اجرای درمان بهینه و کمک به مردم برای کسب پویایب بوسیله درمان و معالجه اطمینان حاصل مایند. دستگهاههای مانند wearable heart monitor به وسیلهٔ اینترنت اشیاء کاملا امکان‌پذیر است.

اتوماسیون خانگی: 

      تجهیزات اینترنت اشیاء میتوانند جهت نظارت وکنترل سیستمهای الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی استفاده گردند و در انواع گوناگونی از ساختمانها مانند دولتی، خصوصی آموزشی، مسکونی و.. در سیستمهای اتوماسیون خانه و ساختمان استفاده کرد که در این راستا ما سه حوزه اصلی تحت پوشش را به شما به شرح زیر معرفی میکنیم:

  • – ادغام اینترنت با سیستم مدیریت انرژی ساختمان بمنظور ایجاد انرژی کارآمد و IOT محور «ساختمان‌های هوشمند»
  • – سناریوهای نظارت بی درنگ و آنی برای کاهش مصرف انرژی و نظارت بر رفتار و عملکرد ساکنین.
  • – ادغام تجهیزات هوشمند در محیط ساخته شده و نحوه استفاده از آنها در برنامه های آتی.

حمل و نقل:

      اینترنت اشیاء می‌تواند در یکپارچه سازی ارتباطات، کنترل و پردازش اطلاعات در سیستم‌های مختلف حمل و نقل عمل نماید،  کاربردهای IOT در تمام زمینه های سیستمهای حمل و نقل دیده میشود (مانند خودرو، زیرساختها، راننده یا کاربران). تعامل و همکاری پویا بین اجزای یک سیستم حمل و نقل ارتباطات وسایل نقلیه، کنترل هوشمند ترافیک شهری، پارکینگ‌ هوشمند و سیستم‌ جمع‌آوری عوارض الکترونیکی را امکان پذیر میسازد.

     مطالب این صفحه در اصل چکیده و خلاصه برخی مقالات معتبر جستجو شده در اینترنت میباشد که با زبان ساده تر توسط هیئت تحریریه سامانه،  بازنویسی گردیده است، در صورت تمایل به اشتراک گذاری مطالب مرتبط با موضوع صفحه ( با نام و لینک خودتان) دارید، با استفاده از فرم ذیل یا موجود در صفحه تماس باما، نسبت بارسال مطلب و دیدگاه خود اقدام فرمایید…با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.