سلام، ضمن تشکر از حضور شما، متمنی است بدلیل نوسان بالای قیمت دلار و تغییر مداوم قیمت محصولات، قبل از هرگونه ثبت سفارش با ما تماس بگیرید، جهت استحضار از راههای ارتباطی باما، روی همین بنر کلیک بفرمایید .   .    . با تشکر

لطفاً چند لحظه صبر کنید

صفحه اصلی / پرسش و پاسخ

پرسش و پاسخ

سلام و تشکر از حضور پر مهر شما

      با توجه به ارسال سوالات فراوان در خصوص مطالب و محصولات مندرج در سامانه و نیز کمبود وقت، اولویت در امر پاسخگویی برای عزیزانی است که قبلا در این سامانه ثبت نام کرده باشند. لطفا بعد از ثبت نام و عضویت در سامانه نسبت به ارسال مطلب یا سوال خود اقدام فرمایید. همچنین بمنظور جلوگیری از اتلاف وقت، قبلا سوال یا مطلب خود را جستجو نمایید در صورت پیدا نکردن پاسخ، از راههای ارتباطی در صفحه تماس با ما، مطلب یا سوال خود را با ما مطرح فرمایید … لطفا در نظر داشته باشید مطالب مندرج، منتخب سوالات تکراری و مهم می باشد که به مرور از طرف مشتریان و کاربران گرامی سامانه مطرح گردیده است…با تشکر.

در مورد سیم کشی سیستم اعلام حریق خیلی مختصر توضیح بدید؟ تشکر

با سلام.

    نصب عملیات کلیه تجهیزات اعلام حریق باید منطبق با استاندارد BS 5839 و کابل کشی برابر با استاندارد BS 6207 باشه. اصولا سیم و کابل سیستم اعلام حریق رو میتونیم به دو دسته تقسیم کنیم که هرکدوم با توجه به خصوصیات در گروه خودش قرار میگیره 

  • ۱-کابل هایی که بعد از اعلام خطر دیگه استفاده نمیشن مثل کابلهاییکه برای تغذیه دتکتور و شستی ها ازشون استفاده میشه.
  • ۲-کابلهایی که بعد از اعلام خطر ازشون استفاده میشه مثل کابلهای منبع تغذیه و خروجیهایی مثل آژیر یا چراغهای نمایشگر

     بصورت کلی برای هرگروه کابل با سطح مقطع ۱/۵ میلی متر مربع با روپوش وعایق پروتودور استفاده میشه اما در جاهاییکه احتمال ضربه یا ساییده شدن و یا حتی جویده شدن کابل توسط حیوانات وجود داره الزاما باید بصورت مکانیکی از کابلها حفاظت کرد. کابل آژیر و چراغها رو میتونیم حداقل ۱۲ سانتیمتر زیر گچ و توکار نصب کنیم. توجه داشته باشید کابلهای سیستم اعلام حریق باید جدا از سایر کابل کشی های محل قرار بگیرند. در سیستم کانونشنال یا متعارف بصورت خطی و رادیال و در سیستمهای آدرس پذیر باید بصورت حلقوی ( لوپ) نصب بشن و حتما در انتهای خط سیستم کانونشنال باید یه مقاومت اهمی که معمولا ۴/۷ یا ۶/۸ کیلو اهم هست رو بصورت موازی با خط استفاده کنیم که اصطلاحا بهش عنصر AEOL گفته میشه.... با عرض پوزش خلاصه تر نمیشد گفت!!! 

در جزوه کارگاهی ما سوال شده چرا سیستمهای اعلام حریق را شبکه میکنند؟

با سلام واحترام

   زمانیکه تعدادی از ساختمانها به پنل های اعلام حریق مجزا، مجهز هستند میتونیم با شبکه کردن تمام اونها بصورت دقیق ویکپارچه کل مجموعه رو بصورت یکجا و روی یک سیستم مانیتورینگ رصد کنیم! به نحوی که در کلیه تابلوهای مرکزی، وقایعی که در هر تابلو اتفاق میافته رو میتونیم مشاهده کنیم. با سخت افزاری بنام تکرار کننده یا  ریپیتر و با نرم افزار سوپروایز SuperVisor براحتی میتونیم نظارت و کنترل دقیق رو روی تمام تابلوهای مرکزی انجام بدیم.

استاندارد LPCB چیه میشه توضیح کامل بدید؟ ممنون

  موضوع معرفی استانداردها و گواهینامه‌های بین‌المللی مرتبط با فن‌آوری ایمنی از حریق، یکی از مهم‌ترین رویکردهای نشریه حریق ایران ( FIRE ) در اطلاع‌رسانی عمومی و بین‌المللی است. اگرچه بسیاری از مخاطبین و مراجعه کنندگان باین سامانه، از این استانداردها و گواهینامه‌ها آگاه بوده و در خلال اجرای پروژه‌ها و یا بهره‌برداری از تأسیسات ایمنی موجود، از آنها استفاده می‌کنند، لیکن طیف گسترده دیگری از مخاطبین، طی ارتباطات تلفنی و اینترنتی از اختصاص بخشی با این عنوان و محتوی استقبال کرده‌اند که در این قسمت، به گواهینامه LPCB و در فرصت مقتضی دیگری به معرفی مدارک، گواهینامه‌ها و استانداردهایی همچون: NFPA , BSI , UL , ULC , FM , Vds و ... پرداخته می‌شود.

    موسسه تحقیقات ساختمان BRE (Building Research Establishment) با سابقه ۹۰ سال در انگلستان دارای دو واحد اصلی به نام‌هایBRE Group  و  BRE Globalاست که هر یک به تنهایی وظیفه تحقیقات، تست و صدور تأییدیه‌ها در زمینه ایمنی ساختمان‌ها را برعهده دارند.

  LPCB ( Loss Prevention Standards Board ) یک مارک تأییدشده توسط  BRE Global ویژه محصولات صنعت ایمنی از حریق است و طبق خط‌مشی اصلی BRE Global ، مأموریت این سازمان حفاظت از انسان، اموال و محیط زیست بیان شده است. همچنین LPCB لیستی از محصولات و شرکت‌هایی که در زمینه آتش‌نشانی و ایمنی موردتأیید هستند را در کتابی مرجع، با عنوان کتاب قرمز منتشر می‌کند. در این مرجع حداقل الزامات موردتأیید این موسسه آورده است که برای مشخص‌کننده‌ها (  Specifiers) قانون‌گذاران ( Regulators ) طراحان ( Designers ) و مصرف‌کنندگان ( End Users ) صنایع آتش‌نشانی و ایمنی کاربرد دارد. این کتاب شامل دو جلد است که در جلد ۱ ، انواع خدمات و محصولات کشف، اعلام و اطفای حریق به روش فعال ( Active ) و همچنین لیست شرکت‌های دارای گواهینامه، ثبت گردیده و در جلد ۲ ، انواع سیستم‌های ایمنی، حفاظتی، مدیریتی و محصولات ساختمانی که با روش غیرفعال ( Passive ) از بروز حریق پیشگیری می‌کنند، به انضمام اطلاعات زیست‌محیطی در بخش‌های مستقل معرفی می‌شوند. تأییدیه LPCB در واقع پروسه انطباق و ارزیابی اصول و مبانی‌ای‌ است که توسط سازمانی مستقل از تولیدکننده یا مصرف‌کننده تعریف می‌شود، است. الزامات و آئین‌نامه‌هایی که توسط LPCB تعیین و براساس آن گواهینامه صادر می‌شود، اطمینان خاطری است برای مصرف‌کنندگان محصولاتی که جان و مالشان به‌شدت، متأثر از صحت عملکرد آنهاست. ( حتی در برخی نقاط دنیا، تأییدیه‌ها و آئین‌نامه‌های LPCB ، به‌عنوان آیین‌نامه‌ اجباری تلقی می‌شود ) مثل سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در کشور عزیزمان.

 در هر بخش LPCB با عنوان ناظر، طرح و برنامه تأییدیه خود را براساس اطمینان از حصول کیفیت و اجرای حداقل مقادیر و ارزش‌های فنی و آزمایشات مستمر بر روی محصولات تولیدکنندگان، طی بازرسی و تست‌ها تنظیم می‌کند. تأییدیه پیمانکاران و نصابان نیز، شامل نظارت و کنترل وضعیت کاری و کیفیت اجرای پروژه‌های پیمانکاران طی بازرسی‌های ادواری مستمر می‌‌باشد که مداوماً تحت نظارت و پایش LPCB قرار می‌گیرد.

 دارابودن تأییدیه LPCB مزایای بسیاری برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان صنعت ایمنی از حریق دارد که ذیلاً به برخی از آنها اشاره می‌شود:

  • ضرورت اطلاع مصرف‌کنندگان از اینکه آیا محصول موجود براساس مشخصات و الزامات معین‌شده، تولید شده است؟ الزامات همچون: رعایت ایمنی حین تولید، اثرات زیست‌محیطی، دوام، انطباق‌پذیری، تناسب با نوع کاربری و شرایط تعریف‌شده مشتری و ...
  • کاهش خطرات ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی در ساخت، نصب و اجرای پروژه‌ها برای پیمانکاران و کارفرمایان
  • کاهش خسارات مالی ناشی از عدم رعایت صحیح مواد و مصالح ایمنی
  • صرفه‌جویی در زمان، به‌دلیل سرعت در انتخاب محصول یا خدمات موردنیاز
  • رشد فروش محصولات دارای تأییدیه معتبر که در سطح جهانی دارای اعتبار مقبول می‌باشد.
  • به محصول یا خدمات ارزش افزوده می‌دهد.
  • پوشش مسئولیت برای تولیدکنندگان، به‌نحوی که اثباتی است برای تولیدکنندگان یا پیمانکاران که از روش‌ها و متدهای مدرن و مطمئن برای تولید یا ارائه خدمات پیروی می‌کنند.

 همچنین LPCB ازطریق اتصال با سرویس خدمات پس از فروش سلطنتی انگلستان ( United Kingdom Accredition Service ) توانسته است برای کاربری‌های خاص نیز گواهینامه صادر کند که در اینصورت لوگوی آنها در کنار یکدیگر برای تولیدکننده یا خدمات‌دهنده قابل استفاده است.

 مخفف Under Writers Laboratories می باشد که یک سازمان مستقل بین‌المللی صادرکننده مجوز مخصوص محصولات ایمنی است. دفتر مرکزی این شرکت آمریکایی که درسال ۱۸۹۴ تاسیس شده است، شهر North Brook Illinoise بوده و کار خود را در سال ۱۹۰۵ با ارائه تأئیدیه برای خاموش‌کننده‌های دستی آغاز نمود. هم اکنون با دارا بودن بیش از ۶۴ آزمایشگاه تست و صدور گواهینامه‌های تضمین و تأئید محصول در زمینه‌های مشابه ایمنی نظیر کیفیت آب، ایمنی غذا، مواد پرخطر و تست‌های عملیاتی میزان تحمل آلایندگی محیط زیست فعالیت دارد.  UL باتوجه به استانداردها و روش‌های تست، بصورت اختصاصی بر روی محصولات، مواد اولیه، قطعات، مونتاژ و تولید وسائل و تجهیزات مربوط به محصولات ایمنی اقدام می‌کند. ازدیگر فعالیت‌های این سازمان، ارزیابی و تضمین کارایی پروسه تجارت شرکت‌ها براساس برنامه ثبت‌شده سیستم مدیریتی آنها است. همچنین  ULدر زمینه بهداشت محیط، وظیفه ارزیابی و تضمین کیفیت آب‌های شرب و پاک را در آزمایشگاه‌های خود که در South Bend ایالت ایندیانا واقع است، برعهده دارد. UL یکی از تست‌کننده‌های موردتأئید سازمان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای آمریکاOSHA  است که در زمره سازمان‌های استاندارد قرار دارد. UL با ۱۲۰ مرکز خدمات بازرسی، در سال ۲۰۰۸ دارای ۶۸۰۸ نفر پرسنل بوده و در ۹۸ کشور جهان دارای اعتباری بین‌المللی است.

منبع: ایران آلارم

در مورد استانداردهای استاندارد UL و FM توضیح بدید.

درواقع  ULبه‌صورت علمی در پنج زمینه تخصصی؛ محصولات ایمنی، محیط زیست، بهداشت و حیات و همچنین خدمات تحقیق دانشگاهی فعالیت می‌کند. کلیه این خدمات درجهت ایجاد اعتماد و اطمینان خاطر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان می‌باشد. برخی اقداماتUL  درسال ۲۰۰۹ به شرح زیر بوده است:

  • ۲۰ میلیارد مارک UL برروی محصولات قرار گرفته است.
  • ۶۶۱۴۹ تولیدکننده، گواهینامه تولید دریافت کردند.
  • ۸۴۹۹۴ ارزیابی محصول انجام شد.
  • ۵۷۰۰۸۸ خدمت بازرسی ارائه شد.
  • ۱۹۵۹۷ نوع محصول ارزیابی شده‌اند.

همچنین UL :

  با دارا بودن ۱۲۰ مرکز خدمات بازرسی،  از ۱۰۲ کشور جهان مشتری دارد که ۵/۱ میلیارد نفر از مصرف‌کنندگان محصولات تحت تائید UL در آسیا، اروپا و شمال آفریقا هستند.

 ۱۴۲۰ استاندارد منتشر نموده است که تدوین ۱۱۲۲ استاندارد توسطUL  و ۲۹۸ استاندارد توسطULC  انجام یافته است.

  ULC یکی از شعبه‌های UL درکانادا می‌باشد که اعتبار آن توسط سازمان مشاوران استاندارد کانادا دارای تأیید است. روی محصولاتی که توسط این شعبه تأئید می‌شوند، نشانULC  درج می‌شود. این موسسه همچنین با موسسات استاندارد دیگری نظیر:

  EC,ISO,SCC(Standard Council  of Canada) و همچنین Canadian Codes Center همکاری و مشارکت دارد.

 FM Approved

  تائیدیه  FMکه مخفف Factory Mutual است مربوط به شرکتی در امریکا است که با بیش از ١۵٠ سال قدمت، پرداخت خسارت بیمه‌های پیشگیری و جبران خسارات حریق را برعهده دارد.

  این شرکت بیمه‌گزار از روش غیرسنتی بیمه تجاری استفاده می‌کند. دراین روش حق بیمه و خطرات برخلاف روش‌های آماری، براساس تجزیه و تحلیل و تخمین مهندسی، برآورده می‌شود. شرکت FM این توانایی را دارد که به‌منظور کاهش خطرات، به‌طورکامل ارزش محصولات بکاررفته در ساختمان کارفرما را نیز ارزیابی کند.

  FM موردتائیدRegulation)  CFR (Code Federal آمریکا نیز هست که در بازار، بطور تخصصی برای اموال بیمه‌شده پرخطر   HPR (Highly Protected Risk) کاربرد دارد. روال این شرکت به این صورت می‌باشد که در ابتدا کارشناسان FM محل موردنظر جهت بیمه را از نظر ارزیابی خطر بازدید و توصیه های لازم برای پیشگیری از بروز آن را در جهت کاهش خسارات مادی و معنوی ارائه می‌دهند. این شرکت بیمه‌گر بین‌المللی با فعالیت در بیش از ۱۰۰کشور جهان، در سال ۲۰۰۹ دارای ۷/۴ میلیون دلار ارزش حق بیمه و ۳/۶ میلیون دلار مازاد هزینه‌های بیمه‌گذار بوده است. این شرکت با همکاری شرکت‌ها و سازمان‌های استاندارد و با توجه به امکانات خود قادر است، محصولات تولیدشده در صنعت ایمنی را بطور کامل بیمه نماید. این بدین معنی است که اگر محصولی دچار مشکل فنی شده و یا از استاندارد معین خارج شده باشد که تحت تأیید بیمه FM باشد، این شرکت کلیه خسارات وارده را طبق نظر کارشناسی و مهندسی به مشتریان خود پرداخت خواهد نمود. FM زمینی به مساحت ۶۴۸ هکتار را در مرکز تحقیقاتی خود در West Gloster آمریکا جهت انجام تست‌های آتش‌سوزی و مناطق انفجاری، تکنولوژی‌های پیشگیری و اکتشافات پرخطر، آسیب‌ها و فجایع طبیعی (سیل، گردباد و ...)، خطرات الکتریکی و تحقیقات درباره سیستم‌های هیدرولیکی اسپرینکلر ایجاد نموده است. این تست‌ها، گواهی بر چگونگی سوختن تولیدات و چگونگی وضعیت اجزاء تشکیل‌دهنده اصلی تجهیزات در زمان آتش‌سوزی می‌باشد.

  FM امتیاز شرکت خود به ارزش۴۲۰ میلیون دلار را در سال۲۰۱۰ به منظور سهیم‌کردن سود با مشتریان واگذار نمود تا تلاشی در جهت ارتقای فرهنگ پیشگیری از خطرات حاصل آید.

  داشتن این تاییدیه در محصولات ایمنی، اطمینان خاطری برای مشتری و مصرف‌کننده محصول است، به‌طوری که بسیاری از کارفرمایان، مشاوران و یا مصرف‌کنندگان خواستار دارابودن  این تأییدیه در تجهیزات ایمنی خود می‌باشند.

منبع: ایران آلارم

طراحی سیستمهای اتوماتیک اعلام و اطفای حریق بر اساس استاندارد BS5839-1 چطوریه؟

۱-  براساس استاندارد BS 5839-1 (پارت اول)،حداکثر سطح تحت کنترل در شرایط معمولی جهت هر دتکتور دودی مربعی با سطح مفید بیشتر ۱۰۰ متر مربع،شعاع ۷.۵m و برای دتکتور حرارتی مربعی با سطح مفید بیشتر از۵۰ متر مربع،شعاع ۵.۳m میبایست رعایت شود.

۲- از نظر زون بندی، محل نصب شستی اعلام حریق ( MCP )در ابتدای هر زون،قبل از نصب دتکتورها باشد.
۳- در انتهای هر زون یک المان با مقاومت ته خط (E.L.R) منطبق با مشخصات تابلو کنترل مرکزی نصب شود.

۴- در پارکینگ باید از دتکتور حرارت افزایشی HR استفاده شود.

۵- در انبارها و پارکینگ، چنانچه دتکتورها در یک قسمت نصب گردند داخل یک زون قرار گرفته ولی از طریق چراغ LED مجزا می شوند.
۶- در داخل انباری، یکعدد دتکتور دودی نصب و توسط یک چراغ LED که در بیرون درب انباری مشخص میگردد.
۷- در صورتیکه انباری ها درون راهرو استقرار داشته باشند، میبایست درون راهرو دتکتور دودی نصب کرد.
۸- نصب دتکتور دودی و دتکتور حرارتی در موتورخانه ها الزامی است، لیکن از دتکتور ترکیبی نیز میتوان استفاده نمود.

۹- برای موتورخانه با وسعت زیاد، زون بندی مستقل الزامی است.
۱۰- در مجاورت راههای خروج از لابی، پارکینگ و رمپ پارکینگ، نصب شستی اعلام حریق (MCP) ضروری است. 
۱۱- هرکدام از طبقات ساختمان بر روی یک زون مستقل نصب گردد. مگر اینکه مساحت آن طبقه بیشتر از۲۰۰۰m2 و تعداد دتکتورهای منصوبه از ۲۰ عدد (نوع کانونشنال / متعارف) بیشتر باشد.
۱۲- نصب دتکتور دودی در پاگردی طبقات ( فضای مشاع و مشترک در ورودی اصلی) ضروری است که روی یک زون قرار می گیرند، تعداد نصب این دتکتورها به ابعاد و مساجت فضای مورد نظر بستگی دارد.
۱۳- نصب شستی اعلام حریق (MCP)در پاگردی طبقات و لابی ها الزامیست. شستی و دتکتورهای راه پله روی یک زون مستقل قرار گرفته، چنانچه درب یا پارتیشن دود بند مابین راه پله و فضاهای مشترک ( روبروی آسانسور) باشد نصب ۲ عدد دتکتور و در غیر اینصورت یکعدد کفایت میکند. دتکتور فضهای مشترک در صورت وجود پارتیشن یا درب دود بند روی زون طبقه قرار می گیرد.
۱۴- در صورتی که در هر طبقه یک واحد مستقر باشد نیازی به  استفاده از چراغ LED نیست. چنانچه در هر طبقه بیشتر از یک واحد باشد، در جلوی درب ورودی هر واحد نصب یکعدد چراغ LED (جهت تفکیک واحدها از یکدیگر) اجباری است.
۱۵- استفاده از دتکتورحرارتی دمای ثابت HF در آشپزخانه ضروری است.
۱۶- در صورت وجود آشپزخانه دوم،به دتکتور جداگانه از نوع HF نیاز است. 
۱۷-  در سالن اصلی (هال) در هر واحد مسکونی، نصب دتکتور دودی الزامیست.
۱۸- فضای مبلمان ( نشیمن اصلی) واحد، به دتکتور جداگانه از نوع دودی نیازمند است.
۱۹-  داخل هرکدام از اطاق خوابها، دتکتور دودی نصب شود.
۲۰- داخل اطاقهای خواب که به حمام اختصاصی مجهز هستند، نصب یکعدد آژیر الزامی است.
۲۱- در مجاورت راه پله در هر طبقه نصب یکعدد شستی اعلام حریق(MCP) الزامی است. توصیه میگردد نصب این شستی در کنار آسانسور و هر چه نزدیکتر به کپسولهای اطفاء حریق دستی باشد.
۲۲- طراحی یک زون مستقل برای راه پله ها، از طبقه همکف تا بالاترین نقطه ساختمان ضروری است. ولی شستی و دتکتورهای زیر زمین و طبقات منفی، بر روی زون همان زیر زمین نصب شود.
۲۳- نصب یکعدد دتکتور دودی در سقف اصلی راه پله ها (سقف خر پشته) الزامی است و این دتکتور معمولا  روی زون آسانسور نصب میگردد.
۲۴- نصب همزمان دتکتور دودی و حرارتی و یا دتکتور ترکیبی، جهت اطاقک آسانسور ( محل استقرار الکتروموتور آسانسور) الزامی است.
۲۶- تابلوی اصلی اعلام حریق F.A.C.P در داخل اطاق نگهبانی نصب شود میبایست در معرض دید بوده قابل دسترسی باشد.

۲۷- نصب آژِیر اعلام حریق در نزدیک تابلوی مرکزی F.A.C.P الزامی است.
۲۸-  در نقشه تک خطی (شماتیک خطی) سیستم اعلام حریق، تغذیه دوبل (۲۴vDC و ۲۲۰vAC) و تلفن‌کننده اتوماتیک Dialler مشخص باشد.
۲۹- نصب یکعدد آژیر Out Door و یکعدد چراغ چشمک زن(Strobe light) جلوی درب ورودی اصلی ساختمان و فضای مشرف به کوچه یا خیابان اصلی ضروری است. این تجهیزات به آژیر اصلی روی تابلوی مرکزی سیستم F.A.C.P متصل گردد.
۳۰- در کلیه نقاط ساختمانهای مسکونی با یک واحد در هر کدام از طبقات، از آژیر عمومی (GENERAL ALARM) تغذیه شود.
۳۱- در کلیه ساختمانهایی که سیستم اعلام حریق متعارف Conventional نصب گردیده است، آژیرهای طبقه همکف، طبقات منفی و زیر زمینها، و کلیه فضاهای مشترک، باید از خط آژیر عمومی(GENERAL ALARM) تغذیه شوند حتی اگر سیستم بصورت یک خط آژیر مستقل ترسیم شده باشد.

جهت توضیحات بیشتر به سایت اصلی BS مراجعه شود

در مورد سیستم‏های افشانگر ESFR توضیحاتی بدید… ممنون

   سیستم‏های افشانگر ESFR، راه‌حلی کامل جهت محافظت از انبارها در برابر حریق

      سیستم اسپرینکلر یا افشانگر موثرترین و اقتصادی­ترین شیوه مهار و اطفای حریق می­باشد که در ۹۸ درصد موارد مانع از وقوع و انتشار آتش‌سوزی می­گردد. مطابق با استانداردهای بین­المللی، بویژه استاندارد NFPA-13 که از مطرح­ترین و سخت‌گیرانه‌ترین استانداردهای جهان در این زمینه می‌باشد، به طور متداول از دو روش برای محافظت اتوماتیک انبار که دارای ردیف­های متعدد قفسه (rack) می‌باشد، استفاده می­گردد:

 ۱-    استفاده از سیستم افشانگر در چند لایه و قراردادن افشانگرها در داخل برخی از طبقات قفسه‌ها (اصطلاحاً به این‌گونه از افشانگرها که در داخل قفسه­ها قرار داده می­شود، افشانگرهای in-rack یا داخل‌قفسه گفته می­شود.)

 ۲-    استفاده از افشانگرهای زود اطفاءکننده واکنش سریع  (ESFR Sprinklers)در مواردی که فضای کافی برای انتقال حرارت و دود از میان طبقه‌ها به بالا وجود داشته باشد.

 با درنظرگرفتن دو مورد فوق‌الذکر بدیهی است که انتخاب هر یک از آنها وابسته به درنظرگرفتن شرایط مختلفی است که به بررسی برخی از این موارد پرداخته می­شود.

 تاریخچه افشانگرهای ESFR

 افشانگرهای ESFR یا زود اطفاءکننده‌های واکنش سریع به‌درستی بعنوان بهترین سرمایه­گذاری‌ و راهکار در اطفاء­ حریق انبارهای کالا مطرح گردیده است. استفاده از این نوع از افشانگرها به سال ۱۹۸۰ میلادی برمی­گردد که از آن زمان به بعد، این نوع از افشانگرها بعنوان یکی از روش‌های جایگزین افشانگرهای با چیدمان قفسه­ای توسعه یافتند. این سیستم‌ها با هدف اطفاء کامل حریق درحالی ارائه گردیدند که افشانگرهای متعارف تنها قادر به محدودنمودن و جلوگیری از گسترش حریق بودند. به همین دلیل برای خاموش­سازی کامل حتماً نیاز به حضور مأموران آتش­نشانی می­بود.

 اما این افشانگرها چگونه کار می­کنند؟ افشانگرهای ESFR آب را ۲ تا ۳ برابر آب را بیشتر از افشانگرهای متعارف پاشش می­کنند و قطره­های پاشیده‌شده توسط این افشانگرها، بزرگ‌تر می­باشند. درنتیجه، این قطره­ها با مومنتوم بیشتر نسبت به قطره­های افشانگرهای متعارف، درصد بیشتری از آب را روی آتش ریخته و باعث خاموش‌شدن آتش می­گردند.

 مزایا

 بدیهی است، درصورت مساعدبودن شرایط، استفاده از افشانگرهای ESFR دارای مزایای قابل توجهی می­باشد که بعضی از این موارد، عبارتند از:

  • زمان نصب کمتر
  • کاهش پیچیدگی لوله‌کشی (بدون نیاز به لوله‌کشی به داخل قفسه‌ها)
  • افزایش انعطاف‌پذیری کارکردن با قفسه‌ها، بدون نگران‌بودن از آسیب‌رسانی احتمالی به افشانگرها
  • شناسایی سریع حریق و جلوگیری از گسترش آن
  • قابل‌استفاده برای محافظت از انبار کالاهای بسته‌بندی‌شده و غیربسته‌بندی‌شده (capsulated and non-capsulated)
  • قابل‌کاربرد برای محافظت از انبار تایرهای لاستیکی، رول کاغذ، مایعات اشتعال‌پذیر و قطعات اتومبیل
  • طراحی‌شده برای محافظت از انبار کالاهای تا ارتفاع ۲/۱۲ متر و حداکثر ارتفاع سقف ۷/۱۳ متر
  • دارابودن ضریب تخلیه بالا. (در مقایسه با دیگر افشانگرها، نیاز به اختلاف فشار کمتری دارد.)
  • کاهش یا حذف نیاز به استفاده از پمپ آتش‌نشانی

 کاربردها

 همانطور که ذکر شد، افشانگرهای ESFR برای محافظت از کالاهای انبارشده تا حداکثر ارتفاع ۲/۱۲ متر و حداکثر ارتفاع کف تا سقف ۷/۱۳ متر کاربرد دارد. همچنین جهت محافظت از انبارهای با ارتفاع بیشتر، طرح­های حفاظتی شامل ترکیبی از افشانگرهای با چیدمان قفسه­ای و ESFR با هم و یا افشانگرهای با چیدمان داخل قفسه به‌تنهایی مناسب می­باشد. ESFR جهت محافظت از دامنه وسیعی از کالاها طراحی می‌شود. این سیستم قابلیت انعطاف‌پذیری بیشتری در انبارها، در مقایسه با روش استفاده از افشانگرهای متعارف ایجاد می‌کند که مطابق با استاندارد، تنها مجاز به استفاده جهت محافظت از کالاهایی که هنگام نصب سیستم در انبار ذخیره شده بودند، می­باشد و درصورت تغییر کالاهای ذخیره شده در انبار، افشانگرهای مورد استفاده، ممکن است مطابق با ضوابط استاندارد جایگزین شود. در مواردی‌که موقعیت انبارها ایجاب کند که از افشانگرهای متعارف که شامل افشانگرهای داخل‌قفسه نیز می­باشد، برای محافظت ساختمان استفاده شود، مالکین ساختمان ترجیح می‌دهند که از سیستم ESFR استفاده نماید. زیرا بدلیل این که این سیستم نیاز به استفاده از افشانگرهای داخل‌قفسه را مرتفع می­کند، نگرانی خاصی در مورد خراب‌شدن افشانگرها در اثر برخورد وجود ندارد. به‌علاوه، درصورت تغییر کالاهای ذخیره‌شده در انبار، به‌دلیل انعطاف‌پذیری این نوع افشانگرها از نظر قابلیت محافظت از دامنه وسیعی از کالاها، عموماً نیازی به تغییر سیستم نمی­باشد.

 محدودیت­های سیستم ESFR

 با وجود قابلیت برتر سیستم­های ESFR در مهار آتش (درمقایسه با افشانگرهای متعارف که تنها حریق را قبل از رسیدن نیروهای آتش‌نشانی کنترل می­کنند)، این نوع از سیستم­ها دارای محدودیت­های ذیل می­باشد:

 -   درصورت استفاده از قفسه­های یکپارچه (solid shelving) استفاده از این نوع از افشانگرها مجاز نیست.

 -   بین سر افشانگر و حداکثر ارتفاع کالاهای انبارشده، حداقل ۳۶ اینچ فاصله می­بایست رعایت گردد.

 -   استفاده در اماکن ذخیره مایعات قابل‌اشتعال عموماً مجاز نیست.

 -   ضوابط مربوط به فاصله این نوع از افشانگرها از موانعی مانند: سازه­های سقف، کانال­ها، تجهیزات روشنایی و ... بسیار سخت‌گیرانه است که در هنگام طراحی و نصب، می­بایست مورد توجه قرار بگیرد.

نتیجه‌گیری    

 سیستم­های ESFR بسیاری از چالش­های محافظت از انبارها را حل می­کنند و استفاده از آنها، باتوجه به مزایای چشمگیرشان ازجمله: کاهش پیچیدگی سیستم و افزایش انعطاف‌پذیری و نیز کاهش هزینه­ها، همواره مورد گسترش بوده است. با این حال حصول اطمینان از انتخاب نوع درست سیستم ESFR مستلزم آگاهی کامل از نوع کالاهای انبارشده و روش نگهداری این‌گونه کالاها و همچنین توجه به مفاد استانداردهای ارائه‌شده در این زمینه بوده و عدم توجه به این موارد، ممکن است منجر به عدم کارایی این سیستم گردد.

                                                                                                                                                                                منبع: ایران آلارم

سیستم اطفاء حریق با سیستم های کف و هوای فشرده CAFS چگونه است؟

سیستم های کف و هوای فشرده CAFS

     اگر از رئیس آتش‌نشانی یک پالایشگاه بخواهید که سیستم پخش‌کننده فوم باکیفیت و مناسب برای سکوهای نفتی را به شما معرفی نماید، قطعاً به این مسأله اشاره خواهد کرد که خودروی عملیاتی و نوع فوم، ۲ فاکتور بسیار مهم و حائز اهمیت در فرآیند برنامه‌ریزی برای تأمین این ابزارهای صنعتی جدید هستند.

      امروزه با وجود سطح وسیعی از کف‌های ضدحریق، برخی از روسای آتش‌نشانی در واحدهای صنعتی به دنبال نصب سیستمی فراتر از سیستم‌های پخش‌کننده کف قدیمی هستند. سیستمی که با بررسی موقعیت و باتوجه به گستردگی آتش، عمل توزیع را انجام دهد. سیستم‌های کف و هوای فشرده به اختصار CAFS نیز گفته می‌شوند. CAFS با هدف تبدیل به ابزاری قدرتمند و تاثیرگذار در عملیات اطفای حریق واحدهای صنعتی پا به عرصه گذاشته و حتی توان مقابله با آتش را دو برابر کرده است. با این وجود چه چیزی CAFS را از دیگر محصولات متمایز نموده است؟ آیا این سیستم‌ها واقعاً می‌توانند در آتش‌سوزی‌ واحدهای صنعتی، شرایط مناسبی را برای آتش‌نشان‌ها و نیروهای عملیاتی فراهم نمایند؟

     در شرایط عادی، برای موقعیت‌هایی که مواد اشتعال‌زای معمولی‌تری دارند، از فوم‌های کلاس A استفاده می‌شود. ولی CAFS پوششی تمام‌حبابی از کف (فوم) بسیار موثر ایجاد می‌نمایند و با پوشش سطح آتش‌های عمودی ناشی از سوخت‌های فسیلی در واحدهای صنعتی به مقابله با آتش می‌پردازد. در این سیستم‌ها آب و فوم با نسبت معین ترکیب شده و با استفاده از هوای فشرده بالاتر از ۷ بار به کانون حریق شلیک می‌شود. در این تکنیک، به سبب کیفیت بالای استفاده از کف بدون توسعه، رطوبت موجود در فوم در اطفای حریق‌های سازه‌های فولادی حفظ می‌گردد. البته این بدان معنی نیست که بتوان به عنوان مانعی بلندمدت از آن استفاده نمود. بلکه پوششی میانی کوتاه‌مدت است که تبخیرشده و فرایند خنک‌سازی و کاهش دما را نیز انجام می‌دهد.

     از دیگر مزایای این سیستم،‌ توزیع گردشی کف ازطریق جریان هوای فشرده می‌باشد که این امر موجب تولید فوم نهایی در سه گروه خشک، مایع و قطره‌ای می‌شود. وجه تمایز میان این سه گروه در زمان توزیع فوم است. به عنوان مثال: اگر مقدار کمی از مایع فوم جاری شود، زمان توزیع بیشتری نسبت به نوع خشک به دنبال خواهد داشت. بنابراین، پوشش فوم یا کف برای زمان بیشتری دوام خواهد یافت به علاوه، تا زمان پوشش کامل مایع مشتعل به تبخیرش ادامه خواهد داد.

     CAFS می‌تواند مزایای بسیاری در فرایند مقابله با آتش در بسیاری از صنایع داشته باشد. اولاً، برای آتش‌سوزی در مخزن‌های کم‌عمق حاوی مواد اشتعال‌زا، پوشش تمام فوم این سیستم‌ها می‌تواند نقش بسیار موثری در مهار شعله‌های آتش داشته باشد. دوماً، قابلیت تغییر غلظت فوم یا کف می‌تواند کل حجم فوم را باتوجه به هر میزان گستردگی آتش پوشش دهد. این ویژگی می‌تواند بسیاری از مشکلات باقی‌ماندن مواد ضدحریق و پاکسازی این مواد را پس از آتش‌سوزی کاهش دهد. به‌علاوه لوله‌های مورداستفاده توسط سیستم CAFS با تقریباً ۳۰ درصد هوای فشرده پر شده‌اند که این امر استفاده از آن‌ها را برای نیروهای عملیاتی، راحت‌تر و وزن‌شان را برای عملیات یا مانور سبک‌تر می‌کند.

     ساختار CAFS چگونه است و از چه چیزی ساخته شده است؟ قسمت سخت‌افزاری CAFS بسیار ساده است که شامل: پمپ، سیستم تزریق متمرکز کف / فوم و فشرده‌گر هوا (کمپرسور) می‌باشد. منبع آب آن نیز می‌تواند مخزن خودروی آتش‌نشانی و یا مخزن آب مجزایی باشد که روی خودروی SUV نصب شده است. مابقی تجهیزات می‌بایست در فضایی که هم دارای تهویه است و هم از برخورد تکه‌های پرتابی از صحنه حریق و همچنین واژگونی یا برخورد خودروی عملیاتی محافظت می‌شود، طراحی و جانمایی شود. مساله دیگر، توجه به طراحی اجزاء سیستم و بررسی کارایی و کاربردی‌بودن‌شان در عملیات است که می‌بایست در جانمایی استقرار تجهیزات آتش‌نشانی در عملیات مقابله با حریق لحاظ شود.

     ایمنی در این سیستم، یکپارچگی در عمل تلمبه‌زنی است. به‌طوری‌که درصورت استفاده نادرست اپراتور، تنها هوا و آب یا هوا با فشار بالا از لوله یا دریچه مخصوص پمپ می‌شود. این مسئله در شروع عملیات مهار شعله‌های سرکش حریق، بسیار حائز اهمیت است. برای مثال: شاید سیستم در نزدیکی مواد اشتعال‌زا یا مایع قابل‌اشتعال قرار گرفته باشد و درصورت کارکرد اشتباه دریچه، انفجار مهیبی به وقوع بپیوندد.

    اخیراً در کابین پمپ خودروهای آتش‌نشانی محیط‌های صنعتی، مکانیسم CAFS نیز طراحی و جانمایی می‌گردد که به‌صورت الکترونیکی تنظیم و توسط اپراتور پمپ هدایت می‌شود. در این تکنولوژی، پمپ هوای موجود، جریان آب خروجی را با بهره‌گیری از منبع آب خودرو، چند برابر نموده و به سمت فوم یا کف فشرده داخل مخزن تزریق می‌نماید. البته هوای فشرده نیز به سیستم اضافه می‌شود. هوای فشرده می‌تواند توسط خود خودرو نیز تولید شود. نهایتاً فوم محتوی هوای فشرده و کف به سرنازل‌ها، مونیتورهای ثابت و یا مونیتور روی خودرو ارسال می‌شود تا مورداستفاده قرار گیرد.

    همچنین خودروهای بسیار بزرگ آتش‌نشانی فرودگاهی نیز قابلیت ارتقاء و نصب CAFS را دارند. به‌طوری‌که کلیه خروجی‌های طرفین و مونیتورهای سقفی و جلویی کامیون نیز می‌توانند با استفاده از مکانیسم CAFS به راحتی اقدام به اطفای حریق هواپیماها و یا فضاهای فرودگاهی نمایند. بدین‌منظور می‌بایست شبکه لوله‌کشی و خروجی‌های مذکور را برای استفاده از این فناوری تعویض نمود. این ویژگی حتی می‌تواند با کمترین تغییر در مکانیسم‌های موجود خودروی فرودگاهی و صرفاً با جانمایی‌های حساب‌شده و اعمال برخی تغییرات در کابین آن مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

     نکته مهمی که می‌بایست در استفاده از این فناوری رعایت شده و به‌طور بسیار جدی مورد توجه باشد، سرویس و نگهداری مستمر تجهیزات این سیستم است. زیرا درصورت استفاده از آب‌های دارای املاح سنگین، رسوبات سخت و یا ذراتی که فیلتر نشده و در مخزن آب ریخته‌ شده‌اند، مجاری و قطعات داخلی آن دچار جرم‌گرفتگی شده و قابلیت خود را از دست می‌دهند. همچنین کسانی‌که در عملیات مقابله با حریق وظیفه راه‌اندازی این تجهیزات را دارند، می‌بایست با فراگیری آموزش‌های لازم و کافی، موجب بهره‌وری بهینه شده و مانع از ایجاد هرگونه آسیب جدی به پمپ‌ها و متعلقات آن شوند.

    زمانی‌که قصد تأمین یک سیستم کف و هوای فشرده‌ دارید، بسیار حائز اهمیت است که متناسب با طرح‌های توسعه‌ای مجموعه‌تان اقدام کنید. به‌علاوه توجه داشته باشید که سیستم انتخابی‌تان تقریباً با نیازهای بخش آتش‌نشانی مطابقت داشته باشد. نکته اساسی فهم کلی از نوع عملیات‌ها و ویژگی‌های کاربردی این فناوری برای مقابله با حریق در زمان کوتاه است. امروزه آتش‌نشان‌های صنعتی نه تنها با فرایند توزیع فوم و هیدرولیک‌ها سروکار دارند بلکه می‌بایست به علم هوا و گاز به‌خوبی علم پخش و توزیع هوای فشرده آگاهی داشته باشند.

با استفاده از CAFS به‌دلیل کاهش نیروهای عملیاتی موردنیاز، منابع مقابله اولیه، ابزارها و میزان کم آب، قدرت مقابله با آتش افزایش می‌یابد. زمانی‌که مدیران HSE یا روسای آتش‌نشانی واحدهای صنعتی اقدام به طراحی، خریداری و استفاده از CAFS برای مقابله با آتش‌سوزی می‌کنند و البته در کنار آن به آموزش نیروها در استفاده از این ابزارها نیز توجه خاصی می‌نمایند، این فناوری سطح بالایی از کیفیت ایمنی در مقابله با آتش را برای آتش‌نشان‌ها و صاحبان واحدهای صنعتی و پالایشگاه‌ها ارائه می‌دهد.

       اگر شما مدیر بخش آتش‌نشانی یک واحد صنعتی هستید و در حال برنامه‌ریزی برای خریداری این تجهیز فوم جدید می‌باشید، اطمینان داشته باشید که نصب و استفاده از فناوری CAFS سرمایه‌گذاری کاملاً عاقلانه‌ای است. چراکه اگر باتوجه به محیط و کارایی موردنظر، تجهیز موردنیاز را انتخاب نمایید، حتماً پاسخ مناسبی برای مقابله با آتش در اماکن مهم و ارزشمندتان دریافت خواهید کرد. 

 منبع: ایران آلارم

سیستم اطفاء حریق گاز FM200 رو خلاصه توضیح بدید… با تشکر

سیستم اطفاء حریق گازFM200 

      گاز هالون۱۳۰۱ با فرمول شیمیایی CBrF3 یا " برموتری فلوئورمتان" یکی از قدیمی ترین و تاثیرگذارترین گازها در سیستم اطفاء اتوماتیک حریق بوده، بیشتر در اماکن بخصوصی مانند صنایع مخابراتی، نظامی و... کارآیی دارد.گاز هالون غلظت کمتری در طراحی نسبت به تمام گازهای دیگر را دارد. بهمین دلیل توانایی و قدرت اطفاء بالاتری داشته با خاصیت سمی کم، عموما در اماکن بسته مانند حریق های درون هواپیما ( بر اساس استاندارد NFPA-408) کاربرد زیادی دارد، بدیهی است بهره برداری از این گاز بدلیل اثرگذاری مخرب بر روی لایه ازون با توجه به پروتکل کیوتو ۱۹۹۷ در اکثر موارد ممنوع اعلام گردیده و سازمان NFPAبعنوان مرجع جهانی، جایگزین مناسب و بهتری را بجای آن پیشنهاد نموده که رایج ترین آنها گاز HFC-227ea نام دارد.

       گاز HFC-227ea یکی رایج ترین گازهای جایگزین گاز هالون میباشد که با طبیعت سازگار و اصطلاحا دوستدارمحیط زیست است.

     گاز HFC-227ea با فرمول شیمیایی HeptaFluoro Propane بوده که بیرنگ است و در زمان تخلیه موجب بروز برودت بسیار شدید با ازدیاد فشار مضاعف در محل نمی گردد بنابر این اثر خاصی روی تجهیزات و تاسیسات نداشته و مشکلی بوجود نمی آورد. این محصول تحت فشار اولیه گاز نیتروژن تخلیه شده و از طریق لوله کشی های ثابت و نازلهای خاصی، در محلهای مورد نظر پاشیده و اثر میکند. سیستم های گاز HFC-227ea عموما بر اساس غلظت ۷ الی ۱۲ % ساخته میشوند و برای قرار داشتن در معرض این گاز در غلظت های متفاوت، محدوده زمانی خاص و مشخص تعریف و تنظیم گردیده است. برای مثال، برابر استاندارد NFPA 2001 مدت زمان تعریف شده و مجاز جهت قرارداشتن در معرض این گاز برای غلظت های کمتر ۵/۱۰ % زمان ۵ دقیقه و برای غلظت ۱۲ % حداکثر ۴۹ ثانیه تعریف شده است. حتما باید در نظر داشت که یکی از خواص این گاز، استاندارد UL Listed و FM Approved بودن آنست که تضمین خوبی برای عملکرد درست و دقیق آن میباشد.

    چنین سیستمی جهت اطفاء حریق اماکنی که دارای کاربری خاص بوده اپراتور و نیروی انسانی در محل وجود دارد سفارش گردیده است و میتوان به اطاقهای سرور، بایگانی ها، مراکز و تاسیسات مخابراتی، موزه ها و غیره اشاره نمود.

مشخصه فنی و اصلی:

۱- بدل و جایگزین بهتری برای گاز هالون ۱۳۰۱

۲- توانایی و عملکرد سریع در زمان حداکثر ۱۰ ثانیه برای اطفاء حریق.

۳- غلظت طراحی پایین (۷.۵ درصد)

۴- فشار متراکم سازی پایین (۲۴bar) و تخلیه خاموش

۵- احتیاج به تعداد کمتری سیلند جهت ذخیر کردن.

۶- عدم اثرگذاری مخرب روی تجهیزات بعد از عمل کردن.

۷- نارسانا بودن و عایق جریان الکتریسیته و عدم اثرگذاری زیانبار روی لایه ازون

۸- دز زمان تخلیه اکسیژن کمتری در محل از بین میرد ضمن اینکه برودت زیاد بعد از تخلیه چندان محصوص نیست

 مشخصه فیزیکی:

۱- نام شیمیایی HeptaFluoro Propane با فرمول  CF3CHFCF3

۲- نام محصول HFC-227ea با ورن مولکولی ۱۷۰

۳- چگالی در حالت مایع ۱۴۰۷ کیلوگرم 

۴- دمای بحرانی ۱۰۱.۷ سانتیگراد و فشار حداکثری ۲۹/۱۲ بار.

۵- غلظت طراحی برای کلاس A حریق ۷.۵%

۶- غلظت بدون اثر این گاز بر روی انسان NOAEL به درصد ۹%

منبع

لطفا تفاوت اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر را بیان کنید.

سلام، این سوال خیلی کلی بیان شده لذا مشروحا تفاوت این دو سیستم رو بشرح زیر بیان میکنیم:

سیستم اعلام حریق متعارف یا Conventional

       از سیستمهای اعلام حریق متعارف یا Conventional طی سالیان قبل استفاده میشده و اکنون نیز در خیلی اماکن مورد استفاده و بهره برداری قرار میگیرند. در این نوع سیستم انواع آشکارسازها، بهمراه شستی و آژیر استفاده میگردد که مختص هر منطقه از زون میباشند. این تجهیزات بصورت شعاعی یا حالت زون بندی با تابلوی کنترل مرکزی مورد استفاده قرار میگیرند باینصورت که هرکدام از مدار یا زونها که فعال گردد و گزارش خود را به پنل مرکزی ارسال نماید میتوان فهمید کدام منطقه دچار حریق یا اشکال دیگر گردیده است. به عبارت ساده تر در یک سیستم اعلام حریق متعارف یا Conventional فقط منطقه حریق قابل تشخیص است ولی نمیتوان محل دقیق آنرا بدون حضور از در محل تشخیص داد چرا که همانطور که پیشتر گفتیم بصورت زون بندی نصب میگردد.

      اگر بخواهیم خلاصه تر بگوییم باید به عرض برسانیم در سیستم اعلام حریق متعارف یا Conventional کلیه تجهیزات مانند شستی، دتکتور و آژیرها با استفاه از دو رشته سیم با یکدیگر و نهایتا تابلوی مرکزی در ارتباط هستند. زمانیکه یکی از تجهیزات به حالت آلارم برود جریان در سیستم افزایش پیدا کرده و سیستم مرکزی با در نظر گرفتن این افزایش جریان بحالت آلارم یا خطر تغییر موضع میدهد در این هنگام علاوه بر روشن شدن چراغهای خطر در منطقه مورد نظر، آژیرها و سایر تجهیزات شنیداری یا دیداری خروجی نیست فعال میشوند.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر  Addressable

      همانطور که از نام سیستم اعلام حریق آدرس پذیر  Addressable مشخص است برای هرکداماز آشکارسازها، تجهیزات ورودی یا خروجی یک کد و آدرس مشخص تعریف گردیده است. و در زمان بروز حریق میتون بصورت دقیق منطقه خطر را مشخص نمود و فهمید دقیقا در کدام نقطه از محل آتش سوزی رخ داده است. این شناسایی و تعیین دقیق محل وقوع حریق در زمان اطفاء حریق بسیار حیاتی و قابل توجه است. چرا که ثانیه ها در میزان خسارت وارده موثر هستند. از آنجاییکه هر لوپ - مدار در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر  Addressable نشانی محل خود را دارد موضوع منطقه یا زون بندی در سیستم متعارف نیز اهمیت پیدا میکند ولی در نظر گرفتن حلقه تشخیص بر مبنای مناطق گوناگون میتواند به کشف دقیق محل وقوع حریق سرعت و دقت بیشتری ببخشد.

    در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر  Addressable درست است که مناطق مشخصی تعریف نمیگردد ولی بصورت مجازی حلقه هایی برای تعیین محل آتش سوزی گسترده میشود. بطور قطع و یقین، در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر  Addressable نسبت به سیستم متعارف یاکانونشنال، کشف حریق و اطلاع رسانی بمراتب سریعتر و دقیقتر انجام میگردد. نکته مشترکی که در هر دو سیستم قابل توجه است این است که عملکرد رله مانند آشکارسازها است.

      در صورت نیاز به توضیحات بیشتر از راههای ارتباطی در صفحه تماس با ما، ارتباط خودتون رو با ما برقرا رکنید. ما در خدمت شما و سایر دوستان مشتاق هستیم تا آخرین دستآوردهای صنعت ایمنی حریق را در حد امکان تقدیم دوستداران نماییم.... موفق باشید.

اعلام حریق هوشمند و مزایای آن چگونه است؟

سیستم اعلام حریق هوشمند

       در سیستم اعلام حریق هوشمند هر کدام از دتکتورهای ( حرارتی، دودی، ترکیبی و...) یک چیپ یا ریزپردازنده دارند که این ریزپردازنده ها از طریق تابلوی کنترل مرکزی تنظیم میشوند تا بطور پیوسته شرایط محیطی را از نظر دود و حرارتی سنجیده و اطلاعات رلازم را برای تابلوی مرکزی ارسال نمایند. در یک سیستم اعلام حریق هوشمند، دتکتورها به خودی خود حالت تشخیص یا ارسال دیتا ندارند بلکه اطلاعاتیکه به تابلو ارسال میکنند آنالیز شده و بر اساس پردازش اطلاعات و مقایسه آنها با داده های ارسال شده قبل، سیستم تشخیص خطر داده یا حالت را عادی و در وضعیت سفید در نظر میگیرد.

      مزایای سیستم اعلام حریق هوشمند میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • قابلیت ارتباط با رایانه و کنترل نرم افزاری در شبکه 
  • امکان تعریف و تنظیم میزان حساسیت برای هرکدام از حسگرا بصور مجزا
  • امکان ایجاد هشدار چند مرحله ای، که قبل از هشدار اصلی بعنوان یک پیش هشدار نیز اعلام میگردد
  • قابل اتصلا به سایر سیستمهای ایمنی، حفاظتی در ساختما با هماهنگی نرم افزاری
  • سرعت بیشتر در تشخیص و اعلام خطر که نهایتا در بهینه سازی پروسه کنترل و اطفاء حریق بسیار موثر است.
0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.